Søk

Grønn iste

Grønn iste

Grønn te inneholder helsefremmende stoffer med eksotiske navn som polyfenoler og epigallocatechin (EGCG). Grønn te inneholder dessuten det stimulerende stoffet koffein. Disse og flere andre stoffer i grønn te hevdes å forbedre hukommelsen, forbrenningen, energien og immunforsvar, og dessuten forebygge flere sykdommer. Hvor mye av disse fordelene vi kan høste ved å drikke litt grønn te i ny og ne er det vanskelig å vite. Andre livsstilsfaktorer vil uansett også ha betydning.

Å drikke grønn te av og til kan likevel være en god helseinvestering og gi den gode følelsen av å gjøre noe godt for seg selv. Jeg liker best grønn te i form av iste, fordi den smaker mildere enn varm te.

Grønn te finnes i alle mulige varianter. Særlig godt utvalg pleier de å ha på helsekostforretninger og såkalte “innvandrerbutikker”. Velg gjerne en med litt bitter smak, som indikerer at den inneholder gode mengder av de virksomme stoffene.

Slik kan du lage iste.
Kok opp ca. 7 dl vann. Hell vannet over i en kjeramikkmugge eller annen ildfast beholder. Legg i 3 poser grønn te eller 3 toppede spiseskjerre te i løsvekt. La teen trekke i minst 1 time slik at den blir grønn og sterk. Teen settes så i kjøleskapet til avkjøling.

Server teen slik den er, gjerne med en isbit i, eventuelt også en skive lime eller sitron. 

En stor mugge med grønn te, isbiter, limebåter og sitronmelisse er også hyggelig å servere gjester på en varm sommerdag.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her 

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post