Guacamole med persille
En tradisjonell guacamole inneholder fersk korianer. Akkurat denne krydderurten smaker som såpe hos noen. Årsaken synes å skyldes en genetisk variasjon noen av oss har, deriblant jeg. Vi bruker derfor bladpersille i vår guacamole, en aromatisk urt vi synes smaker aldeles fortreffelig i denne mexicanske klassikeren.
Guacamole er en selfølgelig ingrediens til taco og passer også godt til stekt kjøtt eller fisk, omelett, salat eller grillmat. Lag gjerne guacamolen i god tid før servering da litt hviletid gjør at smakene får tid til å blande seg. Dekk godt til med aluminiumsfolie eller tilsvarende for å unngå oksidering som gjør guacamolen brun.
Du trenger
1 rød chili
Ca. 6 ss finhakket bladpersille *
2 store modne tomater
1 middels stor gulløk
Saften fra 1 lime
4 middels store moden avocadoer
Ca. 1 ts. salt
* Det er viktig at du velger bladpersille og ikke kruspersille
Slik gjør du
Hele chilien, med frø brukes til guacamolen . Grovhakk chilien og ha den over i en blender. Del tomatene i grove biter og ha dem over i et dørslag. Bruk en skje til å klemme tomatkjøttet ned i dørsalget. Dette er for å fjerne overskuddsveske. Tomatene has over i blenderen. Skrell og skjær løken i mindre biter og tilsett også dem. Tilsett saften av 1 lime og saltet.
Blend det hele sammen og ha grønnsaksmosen over i en skål.
Del avocadoene i to og fjern steinene. Fjern eventuelle brune flekker. Skrap ut avocadokjøttet og krakk det med en gaffel. Bland det inn i grønnsaksmosen. Smak eventuelt til med mer salt.
Om du ønsker å kjøpe en ferdig guacamole synes i allefall vi at de beste er de ferske. De ligger gjerne sammen med grønnsakene eller i kjøla.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her