Søk

Guacamole med persille

Guacamole med persille

En tradisjonell guacamole inneholder fersk korianer. Akkurat denne krydderurten smaker som såpe hos noen. Årsaken synes å skyldes en genetisk variasjon noen av oss har, deriblant jeg. Vi bruker derfor bladpersille i vår guacamole, en aromatisk urt vi synes smaker aldeles fortreffelig i denne mexicanske klassikeren.

Guacamole er en selfølgelig ingrediens til taco og passer også godt til stekt kjøtt eller fisk, omelett, salat eller grillmat. Lag gjerne guacamolen i god tid før servering da litt hviletid gjør at smakene får tid til å blande seg. Dekk godt til med aluminiumsfolie eller tilsvarende for å unngå oksidering som gjør guacamolen brun.

Du trenger
1 rød chili
Ca. 6 ss finhakket bladpersille *
2 store modne tomater
1 middels stor gulløk
Saften fra 1 lime
4 middels store moden avocadoer
Ca. 1 ts. salt

* Det er viktig at du velger bladpersille og ikke kruspersille

Slik gjør du
Hele chilien, med frø brukes til guacamolen . Grovhakk chilien og ha den over i en blender. Del tomatene i grove biter og ha dem over i et dørslag. Bruk en skje til å klemme tomatkjøttet ned i dørsalget. Dette er for å fjerne overskuddsveske. Tomatene has over i blenderen. Skrell og skjær løken i mindre biter og tilsett også dem. Tilsett saften av 1 lime og saltet.

Blend det hele sammen og ha grønnsaksmosen over i en skål.

Del avocadoene i to og fjern steinene. Fjern eventuelle brune flekker. Skrap ut avocadokjøttet og krakk det med en gaffel. Bland det inn i grønnsaksmosen. Smak eventuelt til med mer salt.

Om du ønsker å kjøpe en ferdig guacamole synes i allefall vi at de beste er de ferske. De ligger gjerne sammen med grønnsakene eller i kjøla.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post