Søk

Hamburgerbrød av spelt

Hamburgerbrød av spelt

Hamburgerbrød

Hamburger med godt brød og tilbehør er noe de fleste elsker. I TD-metoden kan du velge flere varianter. Enten en fet versjon med fritterte chips (fet-tallerken) eller en mager med luftige nybakte hamburgerbrød (mager-tallerken).

Disse nydelige hamburgerbrødene av spelt passer til Hamburgermeny med speltbrød, som du finner blant oppskrifter her inne.

Du trenger
10 hamburgerbrød

3,5 dl lettmelk
25 g fersk gjær
Ca 550 g siktet spelt *
70 g sammalt spelt, grovmalt *
1/3 ts salt
100 g kesam original

* For å få et saftig og luftig hamburgerbrød er det viktig å velge grovmalt spelt fremfor finmalt. Av samme grunn trenger det siktede melet å være lett og lyst. Noen typer siktet speltmel er mørkere og vil gi en mer kompakt bakst. Spelt kan erstattes med hvete om ønskelig. 

Slik gjør du
Varm melken til kroppstemperatur og smuldre gjæren i melken. Tilsett melet, saltet og kesamen. Hold igjen litt av det siktede melet og tilsett det ved behov når du elter deigen. Kanskje trenger du eventuelt litt mer enn de 550 grammene.

Bruk hendene eller en kjøkkenmaskin til å elte deigen godt, 5-6 minutter, til den blir elastisk og smidig. Bruk akkurat nok av det siktede melet til at deigen så vidt slipper bakebollen. En løs deig gir saftige brød.

Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (ca. 60 minutter).

Ha litt mel på et rent underlag og del deigen i 10 ca. like store emner. Trill emnene til boller og legg dem på en bakepapirkledd bakeplate. Trykk dem flate.

Dekk dem til og la dem etterheve ca. 30 minutter. Still ovnen på over- og undervarme, 225 grader.

Sett bakebrettet midt i ovnen og stek hamburgerbrødene til de er lyst gyldne, ca. 12 minutter. Avkjøl brødene under klede på rist.

Vi ønsker deg gode matstunder og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post