Søk

Hamburgermeny, lavkarbo

Hamburgermeny, lavkarbo

lavkarbo hamburger

Dette er definitivt vår  lavkarbo burgerfavoritt! Smaksrike burgere, luftig brød, deilig fete chips – mmmmmm! En uovervinnelig kombinasjon. 

Om du i stedet ønsker å nyte en burgermeny med luftige speltbrød og sprø pommes frittes, finner du oppskrift på en slik hamburgermeny blant oppskriftene.

Du trenger
4 porsjoner

Sellerirotchipsen
1 stor sellerirot
Ca 1 l solsikkeolje eller frityrolje *

* Denne oljen anbefales ikke som en daglig del av kostholdet. Siden den som frityrolje gir et  smaksmessig godt resultat velger vi likevel den. Det vil fungere utmerket helsemessig når den utgjør kune en liten del av det totale kosthold.

Burgerne
400 gram kjøttdeig
1 ss bostongurker eller finhakket sylteagurk
2 ss finhakket gulløk
1 egg
1 liten ts salt
1/2 ts finmaltpepper
1 ts røkt paprikapulver
Smør til steking

Tilbehør
velg gode smaker du kan fylle burgeren med, for eksempel
– En dressing med under 6 gram karbohydrater per 100 gram.
– Tomat
– Agurk
– Rå løk
– Cornichones (ligner små sylteagurker)

Hamburgerbrød, lavkarbo
Oppskriften med ingredienser finner du her i menyen.

Slik gjør du

Hamburgerbrød, lavkarbo
Lag hamburgerbrødene.

Sellerirotchipsen
Varm opp olje i en kasserolle. Skrell selleriroten og bruk en mandolin til å skjære tynne skiver av selleriroten. Legg skivene i en bakebolle, klar til fritering. Friter chipsen porsjonsvis og legg dem til tørk på et stort fat kledd med rikelig tørkepapir. Fyll evt. på med mer olje tilfrityr ved behov. La i så fall oljen varmes opp igjen før du fortsetter å fritere chips.

Sellerirotchipsene blir ikke helt sprø, men lar du dem ligge på tørkepapir for å renne av fett, blir de mer sprø. Av sammen grunn er det lurt å vente med å salte chipsene til de er servert på tallerkenen.

Hamburgerne
Forvarm ovnen til 200 grader og sett inn en bakerist midt i ovnen.

Skrell og finhakk løken. Alle ingrediensene has i en stor bakebolle. Bruk hendene eller en sleiv til å elte deigen. Bruk godt tid. Etter en liten stund merker du at den blir seig og henger godt sammen. Da er den ferdig. Bruk hendene til å lage 4 store kuler av deigen. Smelt smør i en steikepanne og legg dem i den varme steikepannen. Klem dem litt ned slik at du får fire store hamburgere. Steik til det er stekeskorpe på begge sider. Legg dem i en ildfastform, som settes i den oppvarmede steikovnen. La dem få ca. 6-10 minutter der slik at de blir gjennomstekte. 

Tilbehøret
Finn frem dressingen du har valgt og skiv opp grønnsakene du har valgt. Nå har du alt du trenger til å lage deg en nydelig hamburgermeny.

Monter hamburgeren og server den sammen med en porsjon sellerirotchips. Kvern salt over chipsen eller bruk grillkrydder eller pommes frites krydder.

Vi ønsker deg gode matstunder
…og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post