Søk

Frøknekkebrød

Frøknekkebrød

For deg som elsker røkt laks, salami, egg, smør, fete oster og annet fett- og proteinrikt pålegg, og samtidig vil gå ned i vekt, er et frøknekkebrød et godt alternativ til karbohydratrike knekkebrød laget av korn.

Om et frøknekkebrød skal være med i en vektreduserende fet-tallerken, er det viktig at det ikke i tillegg til de fete frøene inneholder karbohydratrike korn som hvete, havre, bygg mv. Svært mange frøknekkebrødoppskrifter inneholder nettopp denne kombinasjonen, som i Trine Dahlmo-metoden brukes man ønsker å gå opp i vekt.

Dette frøknekkebrødet er helt uten korn, skikkelig lavkarbo og med kun 4 ingredienser – Lett å bake, sprøtt og godt!

Du trenger
Til 1 brett

3 middels store egg
1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø

Det er stor forskjell på karbomengden i frø, særlig solsikkefrø. Velg et merke med lavest mulig mengde. De vil være over 6 gram karbo, men summen av oppskriften vil likevel komme under 6.

Forvarm ovnen til 200 grader, eller stek dem på varmluft på 175 grader.

Bland ingrediensene i en bakebolle og fordel røren jevnt utover en bakepapirkledd bakeplate.

Stek frøknekkebrødene midt i ovnen i 10 minutter. Ta brettet ut av ovnen og rut dem opp med en pizzarulle eller kniv. Sett brettet tilbake i ovnen og stek frøknekkebrødene litt til inntil de får en gyllen farge, ca. 10 minutter. Følg med de siste minuttene for å påse at frøknekkebrødene ikke blir brent.

Avkjøl frøknekkebrødene på rist.

Frøknekkebrød i butikk
Etter at Trine Dahlmo-metoden i 2018 ble lansert i boken Lettere og det fra 2021 ble mulig å delta på Trine Dahlmo-kurs flere steder i landet, har etterspørselen etter å få et dette frøknekkebrødet ut i alle landets butikker økt.  

Fra 2. mars 2021 finner du et tilsvarende Frøknekkebrød med kun 3,0 gram karbo i alle Norges Coop-butikker. Kanskje Norges laveste på karbo? Her er bilde av de flinke knekkebrødbakerne hos Goman 🙂

Hele historien om den nasjonale brødserien finner du her

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og en god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post