Søk

Hjertesyke Morten – 15 kg lettere uten å trene

Hjertesyke Morten - 15 kg lettere

Skrevet av Tina Løkken Molstadkroken, Trine Dahlmo-kursholder hos MOVA (Tidligere Toten Treningssenter), Gjøvik
 
12.mai 2022 lå det en kopi av følgende mail i min innboks fra Morten Samuelsen til Trine Dahlmo. Jeg leste mailen med en blanding av glede, stolthet og latter:
 
Hei Trine!
I november 2021 holdt du et motivasjonsforedrag på Toten Treningssenter i Gjøvik. Jeg satt og hørte på deg og tenkte; skal jeg tro på denne dama eller overselger hun litt vel eplekjekt. Når en skal ned noen kilo og hører en som deg si at «vil du ha mer bernaisesaus, ja, så ta på enda mer». Det er værre enn å banne i kjerke å si noe slikt – tenkte jeg. For er det noe jeg har lært i 65 år, så er det at man må passe på kaloriene og fettet. Jeg bestemte meg allikevel den kvelden at jeg ville gi deg og din metode en sjanse.
 
Før start
 
 
Men så kom neste utfordring; kurset startet ikke før 8. februar neste år. Og når man ikke er utstyrt med tålmodighet fra skaperens side, så var det lenge å vente. Derfor bestilte jeg boka på nett og middagsheftet på nett hos deg / dere.
 
Med en lojal og herlig kone, startet vi 1. januar med å planlegge middager for hele neste uke og spiste oss gjennom alle middagene. De var gode, jeg gikk ned i vekt (det gjorde kona også, men hun sjekker ikke vekta – men kjenner det på klærne). 1. januar om morgenen veide legemet mitt 100 kilo. 8. februar gikk jeg på maskinen hos Tina på Toten treningssenter på første kursdag – da veide jeg 93,3 kilo. Jeg hadde spist masse god mat, vært mett, drukket en del vin, men droppet helt kaker, sjokolade, potetgull og CirkleK.
 
Etter drøye 4 måneder viste vekta i morges 84,6 kilo. Målet jeg satte meg var å veie 85 kilo i løpet av 6 måneder. Og nå er jeg der.
 
* Jeg teller ikke kalorier.
* Jeg er ikke fokusert på kiloene.
* Jeg veier ikke maten.
 
Tina på TT er ei fantastisk kursleder. Hun eier ikke pekefingre. Hun er faglig dyktig. Hun har lært meg (ved hjelp av denne maskinen vi står på) at vekt er en ting, men sammensetninger i kroppen er langt viktigere enn vekt. Visceral fett rating har gått ned fra 13 til 9. Jeg er ikke lenger i rubrikken med overvektig. HURRA!
 
Jeg har hatt en spennende reise med Trine Dahlmo-metoden. Nesten for godt til å være sant å høre på deg i november, nå vet jeg at den passet meg og legemet jeg drar med meg daglig. Jeg gleder meg til helsesjekk før sommeren. Som hjertepasient gleder jeg meg til å sjekke ulike verdier via blodprøver. At metobilsk alder nå er 15 år yngre enn virkelig alder er jo artig også.
 
TAKK for et spennende foredrag i november og TAKK for et opplegg som passet meg (som mann?) veldig veldig bra. Nå starter en ny reise – å holde vekta.
 
Vennlig hilsen
Morten H. Samuelsen
 
– Sitat slutt –
 
BRUKERVENNLIG KROPP
Nå snart 2 år senere holder fortsatt Morten vekta og både han selv og legen er mektig imponert over den gode helseeffekten livsstilsendringen har ført til. Morten lever det gode liv med stor matglede og en lettere og friskere kropp i en alder av 67 år.
 
Han prøvde seg en periode som pensjonist, men det passet ikke denne spreke mannen. Forandringen gjør at han nå ønsker å være mer aktiv, så til våren og høsten blir det aktive ferier med pilegrimsvandring i Frankrike. Planen er nå å styrke kroppen og forberede seg til årets turer ved hjelp av en personlig trener.
Aktivitet og litt trening er en viktig investering for å få det vi i Trine Dahlmo-metoden kaller en brukervennlig kropp.
 
MATGLEDE OG KOS
Morten kan enda ikke helt forstå at det faktisk var mulig å bli både friskere og lettere uten å droppe kos som rødvinen og bernaisesaus. Etter et intervju i Oppland Arbeiderblad har han blitt en stor inspirator rundt om i landet og det er fantastisk at plutselig så mange flere viser interesse for våre kurs.
 
Jeg hører stadig Morten i humørfylt og engasjert prat med andre kursdeltagere på senteret om denne geniale metoden. Det er bred enighet om at Trine Dahlmo har gjort en fabelaktig jobb med å utvikle et folkelig og grundig tilpasset konsept som passer inn i vanlig folks liv. Med denne kostholdsforståelsen er det rom for det meste, og på den måten får etter hvert både kaker, godteri og annet godt en naturlig plass i folks liv igjen. Mine kursdeltagere sier ofte at de ikke kan fatte at ikke noen andre har oppdaget dette før. Når det er så enkelt, kan jo alle klare det.
 
PASSER FOR ALLE
Her på MOVA i Gjøvik har vi allerede hatt flere hundre på kurs siden oppstart i 2021. Trine Dahlmo-metoden skiller seg fra alle livsstils-kurs vi kjenner og bygger på en helt unik teori som ingen andre i Norge praktiserer. Vi venter faktisk på et gjennombrudd nasjonalt, for bedre enn dette går det faktisk ikke an å få det. Kurset passer for alle og appellerer like godt til menn som kvinner. Det er vanlig mat som gjelder!
 
ANBEFALES AV SYKEPLEIER
Med min bakgrunn som sykepleier og mange år i helsevesenet er jeg veldig stolt av å kunne hjelpe folk til et lettere og friskere liv med Trine Dahlmo-metodens enkle grep. Det er ikke bare den fysiske forandringen jeg er glad for å se, men den psykiske forandringen som skjer inni hodene på folk er vel så facinerende. Historien til Morten er ikke unik, dette er faktisk vanlige historier i vår hverdag som kursholdere ❤.
 
Her kan du lese mer om Trine Dahlmo-kurs: https://trinedahlmo.no/stedskurs/
 
for Trine Dahlmo-fagteam
Tina Molstadkroken 🥰

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post