Hverdags curry
Curry er en thaisuppe, som gjerne serveres med ris eller nudler. Denne lettlagede versjonen pleier vi å spise slik den er, uten tilbehør. Enkelt – og veldig godt!
Du trenger
Til 5-6 porsjoner
600 gram kyllingfilet
Olivenolje
1 rødløk
100 g stangselleri, ca. 4 stilker uten blad
2 bokser kokkosmelk, vanlig (ikke light), totalt 800 ml
1 lime
60 g red curry paste
150 g sukkererter
2 stilker vårløk
Slik gjør du
Skjær kyllingfileten i terninger. Stek dem i litt olivenolje. Skrell rødløken og del den i to. Skjær den i tynne skiver og stek løken sammen med kyllingen til den er myknet. Skrell stangsellerien og skjær stilkene i mindre terninger. Tilsett dem gryten. Hell over kokkosmelken. Klem i saften av 1 lime og rør inn red curry paste. La det koke opp og koke i 10 minutter. Skjær sukkerertene i strimler og tilsett dem. Kok i ca 5 minutter til. Skjær opp vårløken og tilsett dem. Du trenger ikke krydder i denne suppen da curry pasten og limen gir en sterk og balansert smak.
Så er suppen klar, raskt og enkelt. Da gjenstår den beste delen – å nyte! Litt høylytt ummming passer perfekt som tilbehør!
Vi ønsker deg gode matstunder og en god helse
Trine og Kjell Petter 🙂
Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her