Søk

Pølsebrød

Pølsebrød

Mamma lærte meg hemmeligheten bak luftig og saftig gjærbakst, og her har du en av mammas oppskrifter – litt justert for å passe til en mager-tallerken. Du finner i oppskriftsmenyen forslag til pølse med brød med digg topping. Vel bekomme!

Du trenger
8 stk

3 dl lettmelk
½ pakke fersk gjær, eller tilsvarende tørrgjær
50 gram sammalt spelt eller hvete, grovmalt *
Ca. 300 gram siktet hvete eller spelt
100 g kesam original

* Velg grovmalt i stedet for finmalt, så får du en saftigere deig.

Slik gjør du
Lunk melken i en kasserolle til den er kroppstemperert. Trekk kasserollen av kokeplaten og tilsett 1/2 pakke fersk gjær. Bruk hendene til å gni den ut slik at den blander seg med melken. Hell væsken over i en bakebolle og tilsett sammalt mel og ca. 200 gram av det siktede melet. Bruk hendene eller en sleiv og bland sammen deigen. Tilsett kesamen og bland den godt inn. Tilsett mel til deigen er akkurat så fast at du kan flytte den rundt i bakebollen uten at den klistrer seg fast til hendene dine.

Kunsten med å få en saftig bakst er å passe på at deigen ikke blir for fast. Når du er fornøyd med konsistensen dekker du til bakebollen og lar deigen heve seg på et lunt sted 1/2 – 1,5 time.

Legg deigen på kjøkkenbenken og dryss litt mel på benken.

Trill ut deigen til en stor pølse og bruk en kniv til å dele den opp i 8 like store deler. Trill ut pølsebrødene og legg dem på en bakepapirkledd bakeplate. La det være ca. 2 cm avstand mellom hvert emne slik at de får plass til å heve seg. Sett bakeplaten midt i ovnen i kald ovn. Sett temperaturen på 240 grader, over- og undervarme. Stek pølsebrødene til de er lyst gyldne på toppen – ca. 15. minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles på bakerist tildekket med en bakeklede. Pølsebrødene kan fryses.

Vi ønsker deg gode dager
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post