Hytteost-krem med coulis
Denne fyldige desserten har en deilig smak av både søtt og syrlig og passer godt som dessert til en fet-tallerken festmeny. En god kopp kaffe og/eller en cognac passer godt til.
Du trenger
5 porsjoner
2 dl kremfløte
Ca. 4 ss Finesse bakesukker
400 g cottage cheese
60 g kremost naturell
5 dr vaniljeessens
250 g frosne bringebær
1/2 kaffekopp hele tyttebær
Fersk sitronmelisse
Slik gjør du
Pisk fløten til krem sammen med 1 ss bakesukker. Ha cottage cheese, kremost og vaniljeessens i en skål og bland det godt sammen. Vend det så inn i kremen. Dekk til bakebollen og sett den i til avkjøling i kjøleskapet.
Varm opp bringebærene i en kasserolle sammen med 2,5 ss bakesukker. La bærmassen så vidt koke opp. Legg en melsikt over en bakebolle og hell bærmassen over i melsikten. Bruk en stor skje/sleiv til å klemme bærmassen ned i melsikten slik at saften renner ned i bakebollen. Klem ut så mye saft du kan. Bærmassen som er igjen brukes ikke i denne retten. Ha den silte bærsaften (coulis) i en boks og avkjøl den i kjøleskapet-
Fyll en halv kopp med hele tinte tyttebær og vend inn 1 ts bakesukker.
Server hytteost-kremen med bringebærcoulis og tyttebær. Pynt med friske sitronmelisseblader.
Håper det smaker.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her