Søk

Indrefilet av svin med blåmuggostdressing og frisk salat

Indrefilet av svin med blåmuggostdressing og salat

Dette er en rett som gjør seg både sommerstid og vintertid. Det lyse lette kjøttet følges av sprøstekte sellerirotrøsti og en frisk sprø salat med søt frukt og bær. Dressingen bidrar med fylde og en deilig syrlig smak.

Retten kan gjerne inngå som hovedrett i en festmeny. Vinforslag følger med.

Du trenger:
2 porsjoner

500 gr indrefilet av svin
1 ss smør til steking
2 ss xtra virgin olivenolje til steking
3 dl cremé fraishe
Saft av ¾ sitron
1 ts salt
½ ts svart pepper
25 gr blåmuggost. Her har vi brukt blå castello
3 ss vann
¼ honningmelon
50 gr blåbær
50 gr ruccola
50 gr babyspinat
200 gr sellerirot
100 gram revet hvit ost
1 vårløk
1 egg
1 ts salt
1 ts kvernet svart pepper
2 ss smør til steking
1 ss olivenolje til steking

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Indrefileten
Trim indrefileten ved å skjære bort sener og overflødig fett. Kvern pepper og dryss salt på fileten. Varm opp smør og olivenolje i en stekepanne (vi blander dette for at smøret ikke skal svis for mye) og brun fileten i pannen til den er gylden på alle sider.

Legg fileten i en ildfast form og sett i steketermometer i den tykkeste delen. Settformn på rist midt i ovnen og stek til kjernetemperatur er 78 grader. Ta ut  formen og la fileten hvile i ca. 10 minutter.

Blåmuggostdressing
Hell cremé fraishen i en skål. Del sitronen i to og press saften fullstendig ut av den ene halvdelen, og delvis av den andre halvdelen. Rør sitronsaften og vannet i cremé fraishen. Smuldre opp blåmuggosten og vend den inn. Smak til med salt og pepper. Pisk godt med en gaffel til alt er blandet. Sett til avkjøling. 

Salaten
For to personer er det nok med ca. ¼ honningmelon som kappes i terninger. Legg ruccola og babyspinat i en bolle. Tilsett honningmelon-terningene og blåbærene. Bland lett.

Sellerirot røsti
Skrell selleriroten og grovrasp den med et rivjern. Ha i en bolle og tilsett ost, egg, salt, pepper og finhakket vårløk. Bland godt. Lag røstikaker i en slik størrelse at du får ca. 10 røstikaker av hele blandingen. Stek i smør og olje(blandet) på middels varme. Når du ser at osten begynner å smelte, kan du forsiktig vende dem. Stekes på begge sider til de er gyldne.

Server
Skjær opp svinefileten i diagonale skiver og legg på tallerkenen. Legg på to til tre røstikaker og dander den blandede salaten ved siden av. Dryss dressingen over salat ved hjelp av en spiseskje. Sett frem en skål med dressing slik at dere kan forsyne dere med mer underveis i måltidet.

Vinforslag
Chiraz fra Punt Road. Pris ca. kr 199,-

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post