Ingefærkokte pærer
Denne desserten har en dyp kryddersmak av ingefær og kanel, kombinert med syrlige og søte smaker. Den tar litt tid å lage, men vi lover deg at det er verd det.
Du trenger
Til 3 personer
130 g skrellet ingefær
2 dl sukker
1 liter vann
3 pærer (helst faste pærer)
1 Kanelstang
Melis til å pudre pæren med
Vaniljekesam med mynte
140 g vaniljekesam
1 ss finhakket mynte
Til appelsinsausen
3 dl ferskpresset appelsin
1 ½ ss brunsukker
½ ts kanel
Om du følger Trine Dahlmo-metoden for vektreduksjon, passer denne desserten til en proteinrik mager-tallerken.
Slik gjør du
Start med å skrelle ingefærroten og skjær den i tynne strimler. Ha ingefæren og sukkeret sammen med vannet i en kasserolle og kok opp.
Skrell pærene og legg dem i laken i kasserollen. Slå av varmen, og la dem trekke i 3 timer. Kok opp laken innimellom slik at det er varme i laken, men dra av platen så snart det koker. Tilsett kanelstangen etter 2 timer.
Lag vaniljekesam med mynte
Ha vaniljekesamen og ha i en skål. Finhakk de ferske myntebladene og rør dem ned i kesamen. dekk over skålen og sett den kaldt, gjerne i kjøleskapet.
Lag appelsinsausen
Når det gjenstår ca. en halv time av tilberedningstiden for pærene kan du starte med appelsinsausen.
Press saften av appelsiner til du har 3 dl ferskpresset appelsinjuice. Ha juicen opp i en kasserolle og tilsett sukkeret og kanelen. Kok opp og rør rundt. Kok sausen til vesken er halvert.
Anrett gjerne desserten slik som på bildet. Ha appelsinsaus i dessertskålen, Dryss over litt melis på toppen av pæren og sett pæren på tallerkenen. Legg en klatt kesam med mynte ved siden av og pynt med strimlet ingefær og mynteblader.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter ☺
Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her