Sopp stroganoff
Innimellom ønsker vi å kose oss med vegetariske måltid, og dette er en variant av Biff Stroganoff vi liker veldig godt. Om du ønsker en versjon uten melkeprodukter finner du forslag under. Håper det smaker.
Du trenger
Til 2 personer
300 g sopp (Gjerne en miks av sjampinjong, aromasopp, og eventuelt kantarell)
1 gul løk
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
1 ss paprikapulver
2 dl grønnsaksbuljong *
150 g Passata (knuste tomater på boks)
1 ts japansk soyasaus
3 ss cremé fraiche (bruk evt soyafløte. Reduser da litt på mengden vann i retten.
20 g smør (kan sløyfes)
160 g aspargesbønner
Saften av en halv sitron
Evt. persille som topping
* Grønnsaksbuljong lages av 2 dl vann og 1/2 buljongterning
Slik gjør du det
Skiv opp soppen og stek den i en tørr teflonpanne i flere omganger. Når du bruker en tørr stekepanne får soppen en mer nøtteaktig smak.
Skrell og skjær opp løken i små biter. Stek den i litt olje i stekepannen. Skrell og finhakk hvitløken. Etter ca. 5 minutter kan du ha i den finhakkede hvitløken og paprikapulveret. Rør godt sammen og tilsett grønnsaksbuljong, passata og japansk soyasaus. Rør om og sett ned varmen. Rør i cremé fraiche. NB: Sausen kan skille seg hvis temperaturen er for høy når cremé fraichen tilsettes. Tilsett smøret og den stekte soppen. Smøret vil gi sausen glans. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Pynt gjerne med litt finklippet persille ved servering.
Som tilbehør anbefaler vi gode grønnsaker, for eksempel en salat, ovnsbakte grønnsaker eller rotgrønnsakschips som vist på bildet. Oppskriften finner du her
Om du som her ønsker å servere retten med aspargesbønner, tilbereder du dem slik: Kok opp vann med litt salt. Når vannet koker slår du ned varmen til minimum. Ha i aspargesbønnene og la dem trekke til de er møre, ca. 10 minutter.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her