Søk

Blomkål- og brokkolisuppe

Blomkål- og brokkolisuppe

Blomkålsuppe

Denne suppen har fulgt vår familie siden barna var små og enda ikke kunne uttale ordet brokkoli. Ved å jevne suppen med grønnsaker fikk vi mye grønnsaker i den. Da visste vi at hver barnemunnfull var proppfull av næringsstoffer, noe som gledet våre mamma- og pappahjerter stort.

Tilsett gjerne en proteinrik topping for å gjøre suppen mer mettende. Noen forslag er stekte pølser, bacon, skinke eller kylling.

Du trenger
Til 4-5 personer

8 dl vann
1 kyllingfond
1 brokkoli
1 blomkål
2 eggeplommer
Saften av 1/2 sitron
3 dl. kremfløte
Olivenolje
Pepper, eventuelt salt.

Slik gjør du

Toppingen
Stek toppingen, enten i stekepanne eller i steikovnen.

Suppen
Sett 8 dl vann på koking i en kasserolle. Tilsett fond. Skrell stilken på brokkolien og fjern bladene på blomkålen. Skjær så grønnsakene i mindre biter og legg dem i kokevannet. Mens grønnsakene kokes møre under lokk, kan du skille 2 egg og ta vare på eggeplommene, og du kan klemme ut saften av ½ sitron.

Et lite tipps angående sitroner: Oppbevar dem i romtemperatur og ikke i kjøleskapet, da det er lettere å få ut saften av en romtemperert sitron enn en kald.

Når grønnsakene er gjennomkokte bruker du stavmikseren til å jevne suppen til en kremet konsistens. Smak til med sitronsaft og tilsett kremfløten. Tilsett deretter eggeplommene. Visp godt når de tilsettes.

Tilsett eventuelt mer vann inntil du har en konsistens du er fornøyd med. Vi liker suppen ganske tykk, andre liker den tynnere. Smak til med pepper og ev. salt. Siden fonden er salt, trenger du kanskje ikke så mye salt.

Server suppen med god topping, og risle gjerne over litt smakfull olivenolje. 

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post