Tre ss-brød
Gjesteinnlegg av Marte Jacobsen Åsland
Livsstilsveileder og TD-metoden veileder
Du trenger
1 lite brød
Tørrvarer
3 ss. kokosmel
3 ss. fibrex eller sukkerroefiber
3 ss. fiberhusk
3 ss. solsikkemel
3 ss. sesammel
3 ss. mandelmel
3 ss. sesamfrø
3 ss. linfrø
3 ss. solsikkefrø
1 ss. bakepulver
Vått
1 stort beger cottage cheese
4 egg
½ dl olivenolje
1 ts salt
Oppskriften inneholder meltyper du kanskje ikke er så kjent med. De er fine å ha som basisprodukter i matskapet, både til dette gode brødet og til annen lavkarbobakst.
Kokosmel, solsikkemel, sesammel og mandelmel fås i helsekostforretninger. Mandelmel fås også i dagligvarebutikker. Vi anbefaler Coops Änglamark som inneholder kun 3,4 g/100 g.
Fibrex er finmalt sukkerroefiber. Du kan bruke enten fibrex eller sukkerroefiber i deigen. Det er ikke så mange butikker som selger Fibrex, så bestill evt. i nettbutikk (Google litt så finner du flere som fører denne varen). Sukkerroefiber fås i mange helsekostbutikker, og kan også bestilles fra nettbutikker.
Slik gjør du
Forvarm stekovnen til 200 grader.
- Bland det tørre i en bolle.
- Bland det våte i en bolle og blend det til en jevn masse med en stavmikser.
- Bland det våte og det tørre sammen.
- Kle en 1,5 liters brødform med bakepapir, eller bruk en silikonform.
- Bruk en slikkepott til å fordele deigen i formen.
- Sett formen på en bakerist midt i ovnen og stek brødet til skorpen er mørk brun (men ikke svidd), ca 70 minutter.
Avkjøl brødet på rist, godt innpakket i et klede. Brødet kan fryses.
Nyt dine gode brødskiver med godt pålegg!
Vi ønsker deg en god dag
… og en god helse!
Marte og Trine 🙂
Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her