Kyllingfrikassé
Dette er en kjapp-variant av kyllingfrikassé med ferdig stekt salatkylling.
Du kan eventuelt lage en mer tradisjonell variant med høne som du koker hel i ca. 3 timer med laubærblad for å lage kraft, og så plukke kjøttet av beina når den har avkjølt seg litt. Den kraften som du da har kokt på høna brukes da i stedet for kraften som vi oppgir i oppskriften.
Oppskrift på vår kjappe kylling-versjon:
Du trenger
Til 3-4 personer
6 dl vann
2 laubærblad
5 ss kyllingfond
400 g sellerirot
180 g gulrot
350 g purreløk
2 ss smør
2 ts fennikelfrø
2 ss siktet spelt eller hvete *
3 dl fløte
400 g salatkylling, ferdig kjøpt **
2 ss finhakket bladpersille
* Mengden mel er såpass lav at retten i sin helhet likevel innfrir fet-tallerkenens 6-gram regel
* Bruk eventuelt kyllingfilet og stek den i små biter før den has i gryten.
Slik gjør du
Kok opp 6 dl vann med 5 ss kyllingfond og 2 laurbærblad, og la det småkoke i 15 minutter. Skrell selleriroten og kutt i terninger på ca. 1 x 1 cm. Skrell og skiv gulroten og purreløken.
Smelt smør i en kasserolle og surr grønnsakene på middels varme. De skal ikke brunes. Tilsett fennikelfrøene, og vend dem inn i grønnsakene. Vend så inn melet.
Hell væsken over, uten laurbærbladene, og kok på svak/middels varme til grønnsakene er møre. Tilsett så fløte og kyllingkjøtt og la det småkoke i 5 minutter etter at du har rørt om. Finhakk persille og dryss over.
Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter ☺
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her