Søk

Mammas pizza

Mammas pizza

Når jentene våre er på besøk er Mammas pizza en stor-favoritt. Mammaen, det er meg 🙂 Pizzaen har en tynn sprø bunn og en saftig deilig topping. Kanskje blir den en favoritt hjemme hos dere også.

Du trenger
Til 5-6 personer

2 dl vann
½ pk fersk gjær (evt. tørrgjær)
1 dl sammalt hvete eller spelt grovmalt *
Ca. 4 dl siktet spelt eller hvete
¼ ts salt
Ca. 150 g mager bacon
400 g karbonadedeig
2 tomater
½ rødløk
Ca. 250 g ferdig kjøpt pizzasaus.
Tabasco
300 g fast magerost, f.eks Synnøve Findens 10 % ost
Eventuelt ferske basilikumblader som topping

* Det er viktig at det sammalte melet er grovmalt. Det er fordi det trekker til seg mer væske enn sammalt mel som er finmalt, noe som gjør deigen saftig. Om du ikke har grovmalt mel, bruk heller kun siktet mel i deigen.

Slik gjør du

Pizzabunn
Lunk 2 dl vann til kroppstemperatur og smuldre gjær i vannet til den løser seg helt opp. Ha sammalt mel, salt og det meste av det siktede melet i en bakebolle. Tilsett gjær-vannet og elt godt sammen. Tilsett siktet mel til passelig konsistens. La deigen være så løs som den kan være uten at den klistrer seg fast i hendene når du elter den. Dekk over deigen og la den heve 30 minutter. Klem den ferdig hevede pizzabunnen utover en bakepapirkledd bakeplate. La den gjerne heve 10 minutter til under klede om det er tid til det. 

Toppingen
Skjær baconet i små biter og surr det i tørr teflonpanne til det blir litt gyldent. Tilsett karbonadedeigen og stek det sammen med baconbitene til den er gjennomstekt.

Skjær tomatene i små biter. 

Pizzasaus
Bland 1 ts tabasco i den ferdige pizzasausen.

Rasp osten

Monter pizzaen
Smør pizzasausen over bunnen. Spre grønnsakene godt utover og tilsett deretter baconet og karbonadedeigen. Strø over ost.

Stek pizzaen midt i ovnen på 220 grader inntil osten er gylden, ca. 25 minutter. Server gjerne pizzaen med ferske basilikumblader som ekstra topping.

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post