Søk

Blåbær- og avocado smoothie

Blåbær- og avocado smoothie

Denne smoothien er proppfull av næringsstoffer fra blåbær, spinat, lime og avocado. fettet i avocadoen gjør smothien til et helt måltid som holder deg blodsukkerstabil og mett lenge.

Modne avocadoer
Å kjøpe spiseklar avocado er en risikosport av det kostbare slaget. Ofte er de brune og må bare kastet. Om du har tid, kjøp heller umodne avocado og ett eple og legg dem sammen i en skål. Gassene fra eplet vil modne avocadoen. Om du ofte bruker avocado kan du ha noen avocadoer i kjøleskapet og flytte dem porsjonsvis over i skålen for å ha dem klar etter 2-3 dagers modning.

Dette trenger du
2 porsjoner

100 g frosne blåbær *
1 moden avocado
50 g fersk spinat
2 dl melk ** 
Saften av 1-2 lime
Hele ferske blåbær

* Grunnen til at jeg i hovedsak bruker frosne blåbær er at det er lettvint å fylle fryseren med bær – der holder de seg lenge. Frosne bær er også rimeligere enn ferske. Friske bær er et godt alternativ.

** Bruk vanlig kumelk eller kanskje ønsker du heller å bruke kokosmelk, eller  mandelmelk.
Slik gjør du
Bruk en blender eller smoothie-maskin. Tin blåbærene, enten i mikroen eller i en kasserolle. Ha dem over i blenderen sammen med avocadokjøttet, spinaten, 
melken og saften av 1-2 lime. Jeg er veldig glad i syrlig smak og bruker derfor 2 lime. Smak deg frem til din passelige mengde.

Blend alt godt sammen. Hell smoothien over i glass og tilsett veldig gjerne noen hele bær. Denne smoothien er ganske tykk, så spis den med skje. 

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

 Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post