Søk

På lag med kroppstypen

På lag med kroppstypen

Møt Lena Hansen fra Mo i Rana som i Dagbladet inspirerte hele Norge med sin historie.

Da hun fulgte Trine Dahlmo-metodens kosthold for steinaldertypen var mange års kamp med maten og vekta over og hun gikk effektivt ned i vekt, bedret mange helseplager og fikk mer energi i hverdagen.

Kroppstypeskalaen er en av flere pedagogiske modeller i Trine Dahlmo-metoden som hjelper deg til å skape deg et personlig tilpasset kosthold. 

Foruten å intervjue Lena og meg ble også ernæringsforsker Arne Astrup intervjuet om temaet. Det er spennende å se at han har kommet frem til tilsvarende forståelse som meg

Om vi skal gå effektivt ned i vekt, må vi ta hensyn til våre personlige forutsetninger.

Vi har begge kalt våre modeller for kroppstyper.

Sitat fra Dagbladets artikkel

Kosthold for din kroppstype
Danske Arne Astrup – en av verdens mest siterte ernæringsforskere, dansk professor dr.med., overlege, forfatter, og leder for Institutt for Idræt og Ernæring ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved universitetet i København – har nylig uttalt at vi er ulike kroppstyper og tåler karbohydrater ulikt. Hans budskap er i samsvar med Dahlmos bok – om viktigheten av å velge kosthold etter sin kroppstype.

– Sitat slutt –

Trine Dahlmo-metoden er Ikke steinalderkost
I Dagbladets artikkel uttaler også klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør seg og henviser til steinalderkost. Jeg vil presisere at steinalderkost ikke har noe med Trine Dahlmo-metoden å gjøre. Både melkeprodukter, karbohydratrike måltider og ferdigmat er inkludert i metodens kostholdsanbefalinger. Steinalderkosten er betydelig mer begrenset.

Du kan lese Lena Hansen intervju i Dagbladet HER 

trenger du hjelp med å komme i gang med ditt kosthold, tilpasset din kropps unike behov, din hverdag og hva du liker å spise? Da kan du lære deg metoden ved å delta på kurs hos oss. Det holdes kurs flere steder i landet og du kan også delta på nettkurs. Informasjon finner du her 

Vi ønsker deg trivelsige matstunder
… og en god helse!

Lena og Trine 🙂

For TD-metoden-inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post