Søk

Pimpa tomatsuppe

Pimpa tomatsuppe

I en travel hverdag er det fint å kunne svinge ihop et mettende måltid på få minutter, som alle liker. En enkel posesuppe er utgangspunktet for denne tomatsuppen.

Vi har pimpa den opp med red curry paste og melk for å få en fyldigere smak. Ved å tilsette pølser og makaroni blir måltidet også mettende og godt. Velg eventuelt en annen mettende proteinkilde, for eksempel ferdiggrillet kylling, kokt skinke eller fiskekaker. Vårløk som topping gir nydelig crunch og balanserer smakene i måltidet. Brød kan gjerne serveres til. 

Retten var med i budsjettmat-temaet på Matmaraton vinteren 2023.  Denne retten kostet pr porsjon kr 13,-. Den er i utgangspunktet svært rimelig, men enda er det mer å spare med noen smarte innkjøp. 

Makaroni er oftest billigere enn for eksempel pastaskruer og kjøper du i større kvanta blir det enda billigere. Fyller du fryseren med proteinkilder som pølser, kylling og fiskekaker når de er på salg, er det enda mer å spare. 

Du trenger
4 porsjoner

1 pose tomatsuppe
1 dl melk
4 grillpølser
2 dl makaroni (tørr vare)
1,5 ss red curry paste
1 vårløk

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 220 grader. Skjær pølsene opp i mindre biter og legg dem i en ildfast form. Sett formen på rist midt i ovnen. Vend på pølsene ett par ganger under steketiden. 

Følg instruksjonen på suppens emballasje og rør suppebasen ut i væsken. Tilsett makaronien. Visp inn red curry paste og melken. La suppen koke slik at makaronien blir gjennomkokt. 

Server med pølse og gjerne vårløk som topping.

Ønsker du besøke oss ved kjøkkenøya når vi lager denne retten, finner du filmen på vår YouTube kanal om kort tid.

Vi ønsker deg trivelige matstunder!

Matglad hilsen
Trine og Kjell Petter 😊

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post