Søk

Rødkålsalat med chevre

Rødkålsalat med chevre

Dette er en veldig anvendelig råkostsalat som blant annet kan brukes til stekt laks, pølser, eller til grillmat. I denne oppskriften er salaten vendt i en syrlig sennepsdressing. 

Du trenger
1/2 rødkål
1 fennikel
2 stk stangselleri
8 valnøtter (16 halve valnøtter)
1 sitron
1 ss rødvinseddik
1 ss dijon-sennep
2 ss sesamolje
100 g chevre

Slik gjør du
Del en rødkål i to for så å dele halvdelen i fire like deler. Finsnitt så rødkålen og ha i den i en stor bakebolle. Du kan bruke en mandolin eller en ostehøvel. Finsnitt også fennikelen. 

Skrell stangsellerien og del dem i 3-4 lengder, avhengig hvor lange de er i utgangspunktet. Skjær dem deretter i tynnere strimler. Ha også dem i bakebollen.

Spar på grønne topper fra fennikelen og stangsellerien, de brukes som pynt til slutt.

Grovhakk valnøttene. Rist dem i en tørr panne til de blir litt gyldne. La dem avkjøle seg litt før du har dem i salaten.

Sennepsdressing

Ha en spiseskje dijon-sennep i en liten skål. Tilsett rødvinseddiken og sesamoljen. Press saften av en sitron og tilsett også den. Tilsett deretter en halv strøken teskje med salt. Pisk alt sammen med en gaffel eller en liten visp.

Hell dressingen over salaten og bland den godt inn. Flytt salaten over i en salatbolle. Smuldre chevre over salaten, pynt med fennikeltoppene og blader fra stangsellerien.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post