Søk

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masala er en indisk rett full av deilige smaker. Den spises gjerne med Nanbrød og Raita som tilbehør. Her er vår versjon av Kylling Tikka masala med Raita og lyst speøtbrød. 

Du trenger
4 porsjoner

800 g kyllingfilet

Til marinaden
2 ss garam masala *
1 ss paprikapulver
1 strøken ss frisk finrevet ingefær
1/2 ts salt
1,5 dl yoghurt naturell

Til sausen
2 stk finhakket rødløk
1 ss finrevet ingefærrot
2 fedd finhakket hvitløk
1,5 ss garam masala *
2  ss paprikapulver
1 ts chilipulver
1 boks plommetomater, knuste
2 dl drømmelett
1,5 dl vann
Salt og sukker

* Det er et krydder som du finner i krydderhyllene

Ris

Slik gjør du
Start med å legge kyllingen i marinade. Sett frem ingrediensene.

Skjær kyllingen i mindre biter. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bakebolle og vend kyllingen i den. Dekk til og la kyllingen få minst 1 time i marinaden.

Lag sausen
Ha den finhakkede rødløken i en kasserolle på moderat varme. La løken få 5-6 minutter slik at den skarpe løklukten dampes bort og løken får litt farge. Tilsett hvitløken, ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver og la det frese i ca. 1 minutt mens du rører i gryten. Tilsett tomatene og la sausen småputre ca. 10 minutter.

Ta kyllingen ut av marinaden og stek den gylden på begge sider. Det er bare fint om kyllingen er godt dekket av marinade når du steker den.  legg kyllingen til sides. Eventuell overskuddsmarinade has i sausen. 

Til sausen tilsettes nå drømmelett og vann. Bland godt sammen og la sausen småkoke ca. 20 minutter. Blend sausne med en stavmikser og smak til med salt og sukker. Legg kyllingbitene i sausen og la det hele koke på lav temperatur i 15 minutter.

Kok ris og server som tilbejør.

Raita er et godt tilbehør vi anbefaler. Oppskriften finner du her på bloggen

Oppskriftene på disse saftige lyse speltbrødene finner du også på bloggen. De bidrar med sin milde smak med å balansere smakene i den hete gryten.

Fastfood-versjonen
Akkurat denne retten er vår fastfood-favoritt til de travle dagene. Vi velger et ferdigglass med saus, kyllingfilet, ris og nanbrød og gjør som følger:

Risvannet settes på kok og stekovnen forvarmes. Kyllingen skjæres i små biter og has i en kasserolle. Sausen helles over og kyllingen kokes mør i sausen. Nanbrød skylles i litt kaldt vann og varmes i steikovnen. Når risen er kokt er kokt er hele retten ferdig. Veldig enkelt og veldig godt

Og om du velger å lage retten fra bunnen av selv, er det fint å lage en stor porsjon slik at du har noen porsjoner lett tilgjengelig i fryseren.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post