Søk

Sjokoladepai, glutenfri

Sjokoladepai, glutenfri

Denne glutenfrie sjokoladepaien laget jeg til et selskap hvor én av gjestene har cøliaki.  Den var så enkel å lage og så god at alle ville ha oppskriften når de dro.

Å lage kaker fremstår for meg som avansert romfartsteknologi. Når det står slikt som visp smør og sukker lyst og luftig blir jeg rent handlingslammet. Slike prosjekter går stort sett skeis og jeg ender opp med en desperat telefon til svigermor.  Den damen er i sannhet helt rå på kaker og i tillegg en stor diplomat som med stoisk ro og et lite visp overtar mine havarerte prosjekter med høyst korte tidsfrister for ferdigstillelse. Denne fikk jeg imidlertid til.

Jeg droppet ganske enkelt alle finurlige prosesser og kokte det hele kjappt og enkelt ihop. Det fungerte aldeles utmerket.  Gjestene ummet glad og fornøyd og jeg ble rent stolt av mitt verk. 

Her har du oppskriften på min lettlagede og deilig sjokoladepai. Ummmmmm!!

Du trenger
1 pose paimix, glutenfri (se bilde under)
2 egg
1 dl melis (ikke med på bildet)
2,5 dl glutenfri havregryn
270 g romtemperert smør
300 gram kokesjokolade. Jeg valgte 200 gram lys og 100 gram mørk
3 dl kremfløte
2 ss sukker (farin)
2 plater gelatin
4-5 ss vann

Slik gjør du
Kjør 1 pose paimix, eggene, melis, havregryn, og 150 gram smør til en jevn røre i foodprosessor.

Klem røren i en stor paiform, ca. 35 cm. i diameter. Bruker du en mindre form, trenger du ikke all paideigen. 

Deigen er ganske løs, så la paiformen med deigen stivne i kjøleskapet, minst 20 minutter.

Formvarm steikovnen til 200 grader.

Ta paiformen ut av kjøleskapet og klem paibunnen jevnt og pent i formen. Skjær evt. av deig som kommer over kanten på formen. Prikk bunnen med en gaffel slik at den får mange små huller. Steik paibunnen lyst brun, ca. 15 minutter.

Smelt forsiktig 300 g kokesjokolade på lav varme i en kasserolle. Når sjokoladen er smeltet røres kremfløten i litt og litt mens du visper godt. Tilsett deretter 2 ss sukker og la det smelte i sjokoladerøren. Legg resten av smøret i små biter i røren og la det smelte inn i røren.

Legg 2 plater gelatin i en liten kasserolle med minst mulig vann, 4-5 ss, og la dem smelte på svak varme mens du pisker godt.

Når smøret er smeltet i sjokoladen og røren er jevn, røres de smeltede gelatinplatene inn. Du trenger ikke å koke opp sjokoladesausen.

Hell sjokoladesausen over i paibunnen og la  paien stå tildekket i kjøleskapet i minst 2 timer før servering. Dryss gjerne over litt melis evt. pynt med bær før servering.

Server gjerne bær eller iskrem til paien.

Nyt stunden!

Vi ønsker deg mange fine matstunder!
Trine og Kjell Petter

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo-inspirasjon, finner du på vår Facebook,  Instagram og YouTube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post