Seifilet i fløtesaus
Seifilet i fløtesaus
Dette er en klassiker fra de norske hjem. Her er en variant som bygger på de vante råvarene, men er også en fet-tallerken.
Dette trenger du:
500 gr kålrot
150 gr smør til smørdamping
200 gr aspargesbønner (ferske)
1 gul løk
500 gr seifilet
3 ss smør til steking
3 dl fløte
4 ss fiskefond
Salt
Pepper
Slik gjør du det:
Start med kålroten. Skrell den og skjær opp terninger på ca 2 x 2 cm. Ha terningene opp i en kasserolle sammen med 150 gram smør og sett på lokk. Smørdampes på middels til svak varme i 50 minutter for å få frem sødmen i kålrabien. Sjekk underveis at ikke varmen blir for sterk. Skal ikke brunes.
Trim nå aspargesbønnene i endene – altså kutt dem vekk. Skjær bønnene i to like deler. Ferske aspargesbønner bruker litt tid på å bli møre, så kok opp vann (ca ½ liter) med 1 sp salt. Når vannet koker, så slå av og ha aspargesbønnene opp i kasserollen. De skal trekke rundt 35 minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand når de serveres.
Skrell løken og kutt i fire like deler. Kuttes i skiver deretter. Varm en panne til middels varme og ha i 3 ss smør. Ha i løken. Dette tar litt tid, men det oppnås best mulig resultat. Stekes til dyp gylden/karamellisert. Vend ofte ellers så blir den fort svidd. Bruk litt salt – ½ ts. Saltet hjelper på å dra vesken ut av løken. Kvern også over litt svart pepper. Når løken er ferdig skrapes den over i en skål.
Stek seifiletene i samme panne. Bruk smør til stekingen. Når filetene får en fin gylden farge på begge sidene tar du dem ut og legger på tørkepapir. Hell så fløten i pannen og tilsett fiskefond. Kok til den begynner å redusere seg – altså tykner noe. Smak til med salt og pepper.
Anrett og enjoy!
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her