Søk

Seifilet i fløtesaus

Seifilet i fløtesaus

Seifilet i fløtesaus

Dette er en klassiker fra de norske hjem. Her er en variant som bygger på de vante råvarene, men er også en fet-tallerken.

Dette trenger du:

500 gr kålrot

150 gr smør til smørdamping

200 gr aspargesbønner (ferske)

1 gul løk

500 gr seifilet

3 ss smør til steking

3 dl fløte

4 ss fiskefond

Salt 

Pepper

Slik gjør du det:

Start med kålroten. Skrell den og skjær opp terninger på ca 2 x 2 cm. Ha terningene opp i en kasserolle sammen med 150 gram smør og sett på lokk. Smørdampes på middels til svak varme i 50 minutter for å få frem sødmen i kålrabien. Sjekk underveis at ikke varmen blir for sterk. Skal ikke brunes.

Trim nå aspargesbønnene i endene – altså kutt dem vekk. Skjær bønnene i to like deler. Ferske aspargesbønner bruker litt tid på å bli møre, så kok opp vann (ca ½ liter) med 1 sp salt. Når vannet koker, så slå av og ha aspargesbønnene opp i kasserollen. De skal trekke rundt 35 minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand når de serveres.


Skrell løken og kutt i fire like deler. Kuttes i skiver deretter. Varm en panne til middels varme og ha i 3 ss smør. Ha i løken. Dette tar litt tid, men det oppnås best mulig resultat. Stekes til dyp gylden/karamellisert. Vend ofte ellers så blir den fort svidd. Bruk litt salt – ½ ts. Saltet hjelper på å dra vesken ut av løken. Kvern også over litt svart pepper. Når løken er ferdig skrapes den over i en skål.


Stek seifiletene i samme panne. Bruk smør til stekingen. Når filetene får en fin gylden farge på begge sidene tar du dem ut og legger på tørkepapir. Hell så fløten i pannen og tilsett fiskefond. Kok til den begynner å redusere seg – altså tykner noe. Smak til med salt og pepper.

Anrett og enjoy!

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post