Søk

Speltrundstykker

Speltrundstykker

Disse deilige rundstykkene er laget av urkornet spelt. Jeg erfarer i min klinikkpraksis at mange tåler spelt bedre enn hvete. Med like bakeegenskaper er spelt lett å velge.

Du trenger
14 stk

6 dl lettmelk
½ pakke fersk gjær, eller tilsvarende tørrgjær
100 gram sammalt spelt, grovmalt *
Ca. 600 gram siktet spelt
200 g kesam original

* Velg grovmalt i stedet for finmalt, så får du en saftigere deig.

Slik gjør du
Lunk melken i en kasserolle til den er kroppstemperert. Visp inn kesamen og varm forsiktig opp til kroppstemperatur igjen. Trekk kasserollen av kokeplaten og tilsett 1/2 pakke fersk gjær. Bruk hendene til å gni den ut slik at den blander seg med væsken. Hell væsken over i en bakebolle og tilsett sammalt speltmel og ca. 200 gram av det siktede melet. Bruk hendene eller en sleiv og bland sammen deigen.  Tilsett mel til deigen er akkurat så fast at du kan flytte den rundt i bakebollen uten at den klistrer seg fast til hendene dine.

Kunsten med å få en saftig bakst er å passe på at deigen ikke blir for fast. Når du er fornøyd med konsistensen dekker du til bakebollen og lar deigen heve seg på et lunt sted 1/2 – 1,5 time.

Legg deigen på kjøkkenbenken og dryss litt mel på benken.

Trill ut deigen til rundstykker og legg dem på en bakepapirkledd bakeplate. La det være ca. 2 cm avstand mellom hvert emne slik at de får plass til å heve seg. Sett bakeplaten midt i ovnen i kald ovn. Sett temperaturen på 240 grader, over- og undervarme. Stek rundstykkene til de er lyst gyldne på toppen – ca. 15. minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles på bakerist tildekket med en bakeklede. Rundstykkene kan fryses.

Vi ønsker deg gode dager
… og god helse

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post