Crispy duck
Har du lyst på et alternativ til fredagstacoen, er denne asiatiske varianten skikkelig god. Her har du en enkel versjon.
Du trenger
3 personer
1 stort andebryst eller 2 små
1 glass peking duck sause *
1 stor gulrot
1/2 agurk
1 bit av en purreløk
1 stor stilk stangselleri
Frisk koriander
3-4 peking duck pannekaker til hver *
Hoisinsaus *
* Disse ingrediensen kjøpte jeg på “innvandrerbutikk” (1001-natt). De hadde også and.
Slik gjør du det
Forvarm ovnen til 150 °C.
Smør hele andebrystet med en god porsjon peking duck sause. La dem evt. få ligge og trekke inn de gode smakene en stund før du steker dem.
Legg andebrystene med skinnsiden opp på en rist med en langpanne under, slik at fettet renner av. Stek anden midt i ovnen i 1 time. Skru deretter opp ovnen til 200 °C og stek videre i ca. 20 minutter. Følg godt med at anden ikke brenner seg. Ta andebrystene ut og la kjøttet avkjøle seg.
Vask og skrell grønnsakene og skjær dem i tynne staver. Snitt opp den friske korianderen. Siden jeg ikke er så begeistret for det fete skinnet, skjærte jeg det av og snittet det opp i tynne strimler og la det for seg selv på serveringsfjøla. Kjell Petter elsker dette kjøttet, så da kunne han forsyne seg med det. Resten av kjøttet rev jeg opp og la for seg på fjøla.
NB: Om skinnet brukes, blir måltidet en fett-karbo-tallerken
Pannekakene kan dampes i en bambuskurv. Alternativt kan du fukte dem og varme dem i mikrobølgeovnen ca. 1/2 minutt.
Nå er alt klart til å forsyne seg. Legg andekjøtt, grønnsaker og koriander på en pannekake, ha over hoisinsaus, rull sammen og nyyyyt!
Vi ønsker deg en god dag
… og en god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her