Tre stegs-pizzabunn
Gjesteinnlegg av Marte Jacobsen Åsland

Livsstilsveileder og TD-metoden veileder

Denne deilige lavkarbo pizzabunnen smaker rett og slett vidunderlig godt. Den er fast og saftig og kantene blir deilig sprø. Oppskriften er til én stor pizzabunn eller 4 små. Fryser du ned bunnene, kan de på kort tid trylles om til en deilig pizza en dag du skulle få lyst på noe ekstra godt.
Pizzabunnen lager du lett i tre steg.
Du trenger
175 g revet ost
2 dl mandelmel
2 ss Philadelphiaost naturell
1 egg
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 200 grader.
Steg 1:
Bland ost, kremost og mandelmel sammen i en liten kasserolle eller ildfast bakebolle og smelt røren i et vannbad. Slik gjør du det: Hell vann i en større kasserolle slik at det dekker 5-6 cm. Kok opp vannet og sett så bakebollen/kasserollen med røren ned i kasserollen med det kokende vannet. Rør deigen godt sammen mens osten smelter i vannbadet.
Ta kasserollen/bakebollen ut av vannbadet og rør inn ett egg.
Steg 2:
Bruk en slikkepott og skrap ut deigen fra bakebollen og over på et bakepapir. Dekk gjerne deig og bakepapiret med plastfolie slik at den blir lettere å kjevle ut. Kjevle deigen utover bakepapiret til en flat rund pizzabunn.
Bruk en gaffel og stikk små hull i deigen.
Stek bunnen midt i ovnen på 200 grader til den er gylden, ca. 10 minutter.
Steg 3:
Dekk bunnen med ønsket fyll. For eksempel kjøttdeig, tomatsaus, grønnsaker, ost og krydder. Forslag til god pizzasaus og topping kan du hente fra noen av de andre pizzaoppskriftene her i menyen.
Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 minutter , til osten er gylden og sprø.
Vær så god!
Verdens beste avkarbopizzabunn!
Vi ønsker deg en god matstund
… og en god helse!
Marte og Trine 🙂
Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her