Halloumi-form
Her drar vi veksler på middelhavets fantastiske smaker. Halloumi er en fast ost som passer utmerket til grilling eller ovnsbaking. Denne retten kan nytes alene som en lett lunsj, eller den kan serveres som smaksrik følge til f.eks. stekt kylling.
Du trenger:
2 personer
Ca 300 gram Romanesco, eller brokkoli
1 oransje paprika
250 g. plommetomater
200 g Halloumi
70 g mild spekeskinke
Basilikum (fersk)
Olivenolje
½ dl vann
Slik gjør du det:
Finn frem en ildfast form, ca. 24 x 18 x 6, og tilsett følgende:
Tomatene, hele.
Bryt opp romanesco-toppen for hånd, og skjær stengelen opp i skiver med en kniv. Dersom du ikke får tak i romanesco, kan du bruke brokkoli. Brokkolistilken skrelles før den skives opp. La brokkoli-bitene trekke i kokende vann 5 minutter før den legges i formen.
Skjær paprikaen i 2 x 3 cm store deler.
Bland sammen grønnsakene i formen slik at de er relativt likt spredd ut over. Vend deretter ca. 3 ss olivenolje i grønnsakene. Hell deretter over ½ vann. Fordel spekeskinken over grønnsakene. Skiv Halloumi-osten i skiver på ca 2 mm og legg disse over spekeskinken. Dryss over litt olivenolje på toppen.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Sett formen på rist midt i ovnen og stek til grønnsakene er møre og osten er gyldent brun, ca 50 minutter.
Server og nyt!
Vi ønsker deg mange matglade stunder!
Trine og Kjell Petter 🙂
Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her