Søk

Rustikk Sei Curry

Rustikk Sei Curry

Denne retten er laget som en del av temaet budsjettmat på Matmaraton vinteren 2023 og tilhører Trine Dahlmo-metodens mager-tallerken. 

 

Fersk sei selges i ferskvaredisk og er ofte et rimeligere valg enn annen hvit fisk. Den smaker også godt og har en fin fast konsistens. Velg evt. annen hvit fisk.

 

Rettens dyreste ingredienser er fisken og kokosmelken. Grønnsakene var svært rimelige. Det er store prisforskjeller på kokosmelk og vi valgte et produkt som kostet halvparten av butikkens dyreste. Vi valgte dessuten Jasminris, som ofte kostet mindre enn andre typer. Om man kjøper i større kvanta  blir prisen ekstrem lav. Vi valgte boil in bag som kostet litt mer. Persillen kan sløyfes, og er ikke medregnet i prisen for retten. Proteiner går vi ikke på akkord med, det er de som gjør oss mette og blodsukkerstabile. Et godt stykke fisk blir derfor stjernen i denne retten. 

 

Sum pris for hele retten ble kr 162,50, som er kr 40,50 pr person.

 

I denne rustikke currien legges hele fiskefileten i den deilige sausen. Retten gjør seg godt både på en kald vinterdag eller en varm sommerdag.

 

 

Du trenger
Til 4 personer

 

1,5 ss finhakket eller raspet fersk ingefær

3 fedd hvitløk

1 gul løk

1 ts olje

2 ts spisskummen

2 ts gurkemeie

1 dl vann

6 ts rød currypaste (toppet skje)

660 ml lett kokosmelk

700 g seifilet (eller annen hvit fisk)

1,5 ts salt

1 ts kvernet svart pepper

1 lime (saften)

1 liten broccoli

2 middels store gulrøtter

1 middels stor rødløk

Persille

Ris


Slik gjør du
Start med å skrelle og raspe ingefær. Du kan alternativt finhakke den. Det samme gjelder for hvitløken. Skjær gul-løken i terninger. Varm opp en wok-panne eller kasserolle på medium varme og ha i 1 teskje med olje. Legg i løk, ingefær og hvitløk og la dem brase i pannen under omrøring til råheten er stekt ut – ca 5-7 minutter.

 

Hell nå i spisskummen og gurkemeie, og rør rundt. La det surre med i 1 minutt. Tilsett 1 dl vann for å avslutte stekeprosessen. Vend inn den røde currypasten. Tilsett kokosmelken og la det koke opp på medium varme. Tilsett salt, pepper og saften av limen. 

 

Blend sammen sausen med en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. La sausen koke på lav varme. 

 

Skrell bort det ytterste laget på stengelen til brokkolien. Del opp brokkolien i mindre biter legg dem i sausen. Skrell to gulrøtter og skjær dem i tynne staver (0,5 cm x 4 cm). Skjær rødløken i to og skjær den deretter i skiver. Ha gulrotstavene og rødløken i sausen. La dem koke i sausen ca. 5 minutter før fisken legges i. Vi ønsker litt bitt i grønnsakene.

 

Avhengig av tykkelsen på fiskestykkene så trenger de å trekke i sausen i 10-14 minutter. Dersom du bruker filet fra storsei, så trenger de opptil 20 minutter.

 

Grovhakk persille og pynt retten ved servering. 

 

Serveres curryen med ris som tilbehør. Godt brød kan også serveres sammen med retten-

 

 

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

 

Trine og Kjell Petter 😊

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post