Søk

Kyllingklubber med magisk saus

Kyllingklubber med magisk saus

Av og til har man lyst på  godt krydret mat, og da passer det perfekt å bruke kyllinglår som utgangspunkt. Til denne retten følger en magisk saus full av deilige smaker. Du kan kose deg med den sprø kyllingen som deilig kveldsknask,  som en del av sommerens grillmeny eller med tilbehør som salat eller grateng. 

Gratinert brokkoli, som du finner her på nettsiden, passer veldig godt som tilbehør. Du finner oppskriften via søkefeltet.

Du trenger
Stekepanne med lokk
1 dl xtra virgin olivenolje
4 ts karripulver
2 ts paprika (helst røkt paprika)
2 ts hvitløkssalt
1 stor tomat
4 kyllinglår
3 ss olivenolje
0,25 dl vann
1 ss kyllingfond
2 ss yoghurt naturell
salt

Slik gjør du
Bland krydderne godt sammen i en skål.

Skjær tomaten i terninger.

Legg kyllinglårene på en tallerken og fordel olivenolje- og krydderblandingen godt utover hvert kyllinglår. Bruk hendene for å massere blandingen godt inn.

Varm 3 ss olivenolje i stekepannen på høy varme og legg  kyllinglårene i stekepannen når oljen begynner å ryke. Stek kyllinglårene ca. 3 minutter på hver side. 

Tilsett tomat-terningene og fordel dem mellom kyllinglårene. Hell også vannet i stekepannen. Slå ned varmen litt og legg lokket på stekepannen.

Kok kyllinglårene i stekepannen i ca. 25 minutter. 

Ta kyllinglårene ut av stekepannen og legg dem i en ildfast form og sett formen litt over midt i ovnen og bruk grill-funksjonen på maks varme for å få sprøtt skinn. Følg godt med slik at kyllingen ikke blir svidd. 

Hell sjyen fra stekepannen over i en liten kasserolle. Blend den med en stavmikser. Pisk inn yoghurten og smak eventuelt til med salt.

Nå har du kyllingklubber med masse smak og sprøtt skinn, og en deilig saus. da gjenstår det bare  kose deg!

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post