Søk

Spekeskinke og melon

Spekeskinke og melon

Om du leter etter en lettlaget, vakker og velsmakende forrett til ditt selskap, eller bare har lyst på en godbit – foreslår vi denne deilige retten. Vi har selv laget den flere ganger til gode vennelag, og den lokker alltid frem høylytt umming hos gjestene og stolte hobbykokkehjerter hos oss som er verter. Da er alle fornøyde og selskapet har fått en god start – bokstavelig talt.

Tilleggsinformasjon for deg som følger Trine Dahlmo-metoden for å gå ned i vekt: Melonen har 8 g karbo/100 g. Litt mer enn 6, men retten er ikke ekstremhøy på fett, så med skala-tenking, blir dette en fet-tallerken

Du trenger
Til 10 personer

2 skiver serranoskinke til hver.
1 pakke vakumpakket fetaost naturell
Maks 1/3 cantaloupemelon
Maks 1/4 honningmelon
4 stilker vårløk
Extra virgin olivenolje, gjerne smaksrik og fruktig
Grovkvernet pepper
1 pakke pinjekjerner, ca. 40 gram.

Slik gjør du
Skjær melonene i terninger, fetaosten i litt flate firkanter og vårløken i ringer. Bruk kun ca. 2/3 av løken fra toppen (den grønne delen, ikke den hvite rot delen).

Om du skal holde et selskap er første bud for en god vert å tilbringer mest mulig tid sammen med gjestene, og minst mulig tid på kjøkkenet. Denne retten er i så måte en perfekt rett da du kan lage den nesten serveringsklar noen timer før gjestene kommer. Du gjør da i så fall slik:

Skjær opp alle ingrediensene til forretten tidlig på dagen og legg dem i bokser i kjøleskapet. Ca. 1/2 times tid før gjestene kommer danderer du skinken, melonen, fetaosten og vårløken på tallerkener og legger over folie. Sett tallerkene kjølig. Det eneste som gjenstår for å gjøre forretten ferdig er å riste og strø over pinjekjernene, risle over olivenolje og kvern over litt pepper.

Like før serveringen rister du derfor pinjekjernene i tørr panne og drysser dem over de ferdig danderte tallerkene. Risle så over litt olivenolje og kvern over sort pepper.

Vinforslag
Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2015, #3045301, Sukker: 3 gram. Pris kr 165.

Retten blir både vakker og velsmakende, så her får både øyne og gane glede seg.

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer Trine Dahlmo inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post