Søk

Lapper, 2% karbo

Lapper, 2 % karbo

lavkarbobrød

Disse luftige og saftige lappene inneholder rekordlave 2 % karbo og passer derfor ypperlig til en fet-tallerken, enten med godt pålegg, til en god suppe eller som mettende niste på tur.

Påleggsforslag: Godt smør og for eksempel røkt laks, kjøttpålegg, egg eller en god hvitost. Gode påleggsgrønnsaker kan være for eksempel paprika, agurk, spirer, reddik, stangselleri, purreløk eller tomater.

Du trenger
Til 9 store lapper

4 egg
100 g smeltet smør
2,5 dl vann
150 g revet hvitost
1/3 ts salt⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
130 g mandelmel*
1 ts bakepulver
4 strøkne ss (25 g) fiberhusk⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
100 g raspet gulrot⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

* Karbomengden på mandelmel kan variere veldig. Finn gjerne et produkt med under 8 gram karbo/100 gram.

Slik gjør du
Romtemperer eggene før bruk. Det gjør at det blir lettere å få eggehvitene stivpisket.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skill eggeplommene og hviten og ha i dem i hver sin bakebolle. Det er viktig at bakebollen som skal romme eggehvitene er helt ren og tørr. Pass også på at du ikke får noe eggeplomme i beholderen med hviter.

Smelt smøret. Ta kasserollen av platen og visp inn vannet. Visp deretter vannet/smøret i en tynn stråle i eggeplommene. Tilsett deretter alle de øvrige ingrediensene, unntatt eggehvitene. Rør alt godt sammen. Mens du som det neste visper eggehvitene stive, får fiberhusken tid til å svelle litt i røren du nettopp har laget.

Visp eggehvitene stive og vend så eggehvitene forsiktig inn i røren. Pass på at du ikke slår luften ut av de stivpiskede hvitene. Tenk i stedet at du skal vende/”skjære” eggehvitene inn i røren. Ta deg god tid.

Dekk en bakeplate med bakepapir og form deigen til runde lapper med hendene, som du dypper i kaldt vann mellom hver lapp du legger på bakeplaten.

Stek lappene midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. Følg med på dem underveis, og ta dem ut når de har fått den fine gylne fargen. La dem bli godt stekt, uten at de blir brunstekte.

La lappene avkjøles på rist. Lappene holder seg fint i en pose eller boks i kjøleskapet i en liten uke og kan også fryses.

Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!

Trine og Kjell Petter 🙂

Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post