Mandagsgryte med nudler
Om en travel uke venter deg, kan en matlagingsstund på søndag gjøre uken lettere. Denne gryten er både lettlaget og billig, og holder seg flere dager i kjøleskapet. Frys eventuelt ned porsjoner. Lager du en stor porsjon har du til både middager og lunsjer i mange dager. Du kan variere med tilbehør som ris, potet, spagetti, makaroni, nudler, brød eller salat – eller en kombinasjon. Kanskje har du lyst til å starte mandagen med denne versjonen?
Du trenger
Til 6 porsjoner
800 g mager kjøttdeig eller karbonadedeig
800 g flådde og hakkede tomater med basilikum og oregano
400 g kokte kikerter
500 g grønnsaker, frosne eller friske. Bruk det du har tilgjengelig. Her har vi valgt en pose Findus jegerblanding.
2 stk kjøttbuljongterninger eller 1 stk kjøttfond.
Fullkorn hvetenudler, eller andre nudler.
3 dl vann
1 ss malt spisskummin
½ ts meksikansk chili
Kvernet sort pepper
Slik gjør du
Stek karbonadedeigen/kjøttdeigen uten fett i en støpjernsgryte eller kasserolle. Tilsett kikertene (uten kraft), tomatene og grønnsaker som er skjært opp i mindre biter.
Tilsett buljongterninger eller fond og smak til med spisskummin, meksikansk chili og sort pepper.
La gryten koke uten lokk i 15-30 minutter. Lengre koketid gjør at mer av vannet i sausen fordamper, tilsett eventuelt mer vann.
Kok opp nudlene og server.
Vi ønsker deg gode matstunder
… og god helse!
Trine og Kjell Petter 🙂
Les her hvordan du med TD-metoden får et friskere og lettere liv med masse deilig mat.
Trine Dahlmo
Mer TD-metoden-inspirasjon, finner du på vår Facebook og Instagram her