Søk

Potetlefse

Potetlefser

Potetlefser smaker nydelig med godt fyll og kan brukes både til matpakken og til selskapsmat. Fyll dem gjerne med middagsrester som tacokjøttdeig, fiskekaker, kjøttkaker, pølser, pulled pork, ribbe, laks eller torsk. Rimelig kjøttpålegg og tunfisk fra boks passer også. Litt gode grønnsaker og gode smaker fra for eksempel sennep, smøreost eller salsa vil også passe.

Potet og mel er rimelige ingredienser, så her får du mye godt for en billig penge. Her har du oppskriften vi har brukt hjemme hos oss siden barna var små. 

 

Du trenger
12 stk

 

1 kg melen potet

120 g siktet hvete eller spelt

½ ts salt


Slik gjør du
Kok potetene møre. 

 

Forvarm ovnen til 250 grader.

 

La de kokte potetene avkjøles litt slik at du kan holde i dem uten å brenne fingrene. Skrell potetene. Mos dem gjennom en kjøttkvern eller ved å bruke en stapper (en slik du bruker for å stappe kålrabistappe). Ikke bruk foodprosessor, dag blir lefsene seige. Tilsett det meste av melet og bland det sammen med potetmassen. Bruk gjerne hendene. Tilsett eventuelt mer mel til deigen er fast. Blir det for mye mel i deigen blir potetlefsene tørre.  Deigen inneholder passelig mye mel når den akkurat er mulig å kjevle ut uten at den klistrer seg fast i underlaget. 

 

Del deigen i 12 like store emner. Legg 4 emner på bakepapir som er like stort som bakeplaten du vil bruke. Kjevle dem til runde leiver, så tynne som du får til. Ha bakepapiret, med de utkjevlede leivene, over på bakeplaten. 

 

Sett bakeplaten midt i ovnen og stek potetlefsene til de begynner å få litt farge. Avkjøl dem på rist under et bakeklede. Om potetlompene er vanskelige å få av bakepapiret, vent bare til de er avkjølte og prøv igjen. Potetlefsene kan fryses.

 

Fyll lefsene med godt pålegg, rull sammen og nyt. Forslag til en mager-tallerken er spekeskinke, mager smøreost (gjerne èn med urter) og ruccola. Lefser med godt fyll kan også brukes som en forrett. Skjær da de sammenrullede lefsene i 3-4 cm skiver og legg dem på et serveringsfat med snittsiden opp. Stikk eventuelt en liten cocktailpinne i hver bit for å holde rullen sammen.

Potetlompene ble laget på vår Matmaraton med tema budsjettmat. Prisen pr lefse ble kr 2,20,-. Med fyll av Philadelfia light, ruccola og spekeskinke ble prisen kr 8,-. Rimelig og aldeles nydelig!

 

Ønsker du besøke oss ved kjøkkenøya når vi lager potetlefser, finner du filmen på vår YouTube kanal om kort tid.

 

Vi ønsker deg trivelige matstunder
… og god helse!

 

Trine og Kjell Petter 😊

Her kan du lese om hvordan du med Trine Dahlmo-metoden kan få et friskere og lettere liv med masse deilig mat.

For mer Trine Dahlmo inspirasjon, følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Youtube her

Del på Facebook
Skriv ut siden
Send på e-post